O meni

MJ01.png

Iako ne rado govorim o sebi, na samom početku želela bih da Vam se predstavim, nadam se baš u onakvom svetlu u kakvom me vide i znaju moja porodica i bliski prijatelji.

Moje ime je Marina i imam dvadesetičetiri godine. Imam jednog zaista divnog muža i jednog sasvim malog anđela, moju ćerkicu, koja još uvek nije napunila godinu dana.

Od ranog detinjstva najveća strast bila mi je umetnost crtanja, slikanja, aranžiranja i dekorisanja. Pored te ljubavi, tu su bile i kuvanje, putovanja i danonoćna želja za adrenalinom i iskušenjima. Nikada sebe nisam smatrala nekom razmetljivom, glasnom osobom. Oduvek sam živela i uživala neki svoj, jedinstven svet.

Moju nepokolebljivu strast za umetnost, preporodio je grafički dizajn koji sam završila 2016. godine. Dizajn  je sve što nas okružuje, brendovi su oni koji vladaju, ne samo ulicama, već i mozgovima, a naše je da budemo pametni i da umemo da ih raspoznamo i iskoristimo na pravi način. Marketing je čudovište ogromne moći, a ako ste slabi, lakoverni, ako nasedate na sve i svašta, puštajući da vam grabljivice prodaju razne nebuloze, niste na dobitku, zapravo, prodali ste sebe.

Takođe, upravo iz tog razloga, smatram da i naša kuhinja mora funkcionisati na isti način. Biti gurman je divno, ali biti pametan gurman je još lepše. Pošto živimo ova luda, užurbana vremena, kada za kuvanje ostaje sve manje i manje kvalitetnog vremena, moramo naučiti kako da budemo snalažljivi, brzi, pametni i maštoviti. Ali, moramo takođe, u svakom trenutku znati – ŠTA JEDEMO.

Nisam neko ko je opsednut organskom hranom i besmislicama današnjice, zaglupljujućim trendovima i onesposobljavajućim namirnicama. I ako je brzina danas od velikog značaja, živo se protivim i zgražavam na kupovinu, već unapred usitnjenog krompira i umiksanog čokoladnog preliva. Mislim da je strašno što tako brzo nestaju neke, sasvim osnovne, veštine čoveka. Alo! Pa iseći hleb, usitniti i prodinstati luk, oprati pribor…-to su neke “must” veštine za preživljavanje. Ako I to zaboravimo, ko smo mi?

Uživati u hrani, međutim, danas je veoma lako. Ponekad možete čak i “zgrešiti” i zadovoljiti svoje pakosne potrebe, ručajući fast food, ali znajte da je i te kako veće uživanje umeti sebi i porodici spremiti neki pristojan, zdrav obrok, koji je u isto vreme i veoma ekonomičan.

Takođe, ako ste hedonista, to ne znači da morate biti i vlasnik prekomernih kilograma. Uživajte u dobroj hrani umereno, ponizno i poštujte je, ne sakatite. Dobro upoznajte najbolja mesta za klopu, ne samo u vašoj okolini, već svuda gde kročite. Znajte da cena ne garantuje kvalitet i da ste sami sebi sudija.

Eto, ako i sami razmišljate slično meni, ako ste iskreni ljubitelj bogate, ukusne, a zdrave, ekonomične i niskokalorične ishrane, naučite i Vi biti taktični, a praktični i okusite ovaj blog. Nadam se da će vam biti od velike pomoći, da će vam se ukazati neke sasvim nove informacije i otvoriti novi vidici.

 Prijatno!

Advertisements