Svetlo, tamno, filtrirano ili nefiltrirano?

beer-820011_1920

Ovih vrelih letnjih dana, krigla hladnog piva nezaobilazan je užitak i pravo osveženje. Bilo da ga pijete u hladu terase kafića, u dvorištu puba ili na štrandu, ovaj napitak raznih vrsta upotpuniće Vam dan opustivši vas na pravi način.

Pravi ljubitelji piva, strastvene pivopije, znaće sebi izabrati baš ono pivo koje bi ih tog trenutka zaista zadovoljilo, koje bi „leglo“, ali ako pak niste neki drevni pivopija, a poželeli ste predah uz pivo, konobar će Vas najverovatnije upitati da li želite tamno ili svetlo i da li ste za točeno ili iz flaše.

U većini klasičnih kafića nećete pronaći one „prave“ vrste piva, samo industrijsko. Ali ako želite bogatiji uskus svakako potražite neke pubove, barove sa raznovrsnijom punudom.

Zapravo postoji dve vrste piva – lager i ale. Ale piva su ona starija, a lageri relativno novija. Da ne bi sada detaljisal i nabrajal stilove, ukratko, najsvetlije je pšenično, a najtamnije porter.

Upravo tako, pre par godina, sa suprugom otkrila sam niz novih ukusa, veoma upečatljivih i činjenica da će Vas degustacija neindustrijskuh piva odbiti od kopija, veoma je istinita i realna. Nikada više nećete uistinu uživati u jeftinim industrijskim pivim sa trafike.

Sa penom ili bez pene, sa manje ili više procenata alkohola, na Vama je da odlučite, ali jednog se držite, umerenosti.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s